Salon Rituals

Threading

Threading is een vorm van natuurlijk ontharen, met twee gedraaide draadjes. Deze ontharingsmethode wordt vooral gebruikt om de wenkbrauwen nauwkeurig en mooi in model te brengen. Daarnaast wordt het ook gebruikt om overige beharing in het gezicht te verwijderen. Het is snel en langdurig effectief.

De werkwijze van threading is eigenlijk vrij eenvoudig: twee draden worden in elkaar gedraaid en klemmen meerdere haartjes tegelijk vast. Door de vingers te bewegen ontstaat er een rol beweging, waardoor de haartjes uit de haarzakjes worden getrokken.

Threading geeft langdurig resultaat: tot 6 weken! Dit komt doordat de haartjes niet worden afgebroken, zoals bij scheren of ontharingscremes. De wortel wordt uit het zakje getrokken, waardoor er weer opnieuw een haartje zal moeten ontstaan vanuit een nieuwe wortel. Threading verwijdert dus de haartjes zonder dat het de haargroei versnelt of dat het de structuur hiervan dikker maakt.

Threading is erg hygiƫnisch: voor elke behandeling worden nieuwe antibacteriƫle draden gebruikt, die na gebruik worden weggegooid.
Met threading heb je beter grip op de kleinste haartjes. Hierdoor kan veel nauwkeuriger worden gewerkt en krijgen de wenkbrauwen een betere vorm. Zo heb je altijd de wenkbrauwen die precies bij jouw gezicht passen.